לימודי תעודה – ייעוץ זוגי

מטרת הקורס: הכשרת יועצות חינוכיות ומטפלות לליווי של תלמידות ותלמידים במערכת החינוך ובוגרים
לזוגיות בריאה ולקבלת כלים לבניית משפחה בראי היהדות
קהל יעד: תלמידות תואר שני בייעוץ ויועצות חינוכיות ונשות טיפול.
היקף:  קורס שנתי - 180 שעות. השתתפות בתכנית מלאה תזכה ב1 נ"ז לתואר שני בייעוץ חינוכי
עלות הקורס: 2800 ₪
הלימודים יתקיימו בימי א'

שעה

סמסטר א

סמסטר ב

מיניות בקדושה
מרצה: מאור קפלן
מרצות אורחות: הרבנית ד"ר חנה קטן
וד"ר ציפי ריין

תיאוריה וכלים ייעוציים למשפחה וזוגיות
מרצה: מירב שפירא

ייעוץ זוגי - תיאוריה ופרקטיקום
מרצה: ד"ר ציפי ריין

ייעוץ להעצמה ובניה אישית בתקופת הרווקות כהכנה לחיים משפחתיים וזוגיים
מרצה: יעל פוזן

סוגיות דתיות וערכיות בייעוץ לחיים במשפחה
מרצה: הרבנית ד"ר שולמית בן שעיה

סמסטר קיץ –  כלים ייעוציים מהשדה לשרות עבודת היועץ

תאריכי מפגשים ימסרו בהמשך:

יתקיימו 4 ימים מרוכזים:

NLP משה לווינגר - שיטת

הילה ואילן יפרח – כלים מהטיפול הזוגי בשרות הייעוץ

ד"ר ציפי ריין וד"ר חנה קטן – סדנת סיכום ופרקטיקה

התוכנית כוללת:
1.  מיניות בקדושה
 מרצה: מאור קפלן.
 בקןרס יתקיימו מספר הרצאות עם מרצות אורחות: הרבנית ד"ר חנה קטן וד"ר ציפי ריין
 - הקורס יעסוק בחינוך למיניות בריאה עם מוחייבות לעולם הלכתי יהודי. כמו כן בקורס נעסוק בבנית מערכת משפחתית יציבה כחלק ממיניות בריאה.
בקורס יעלו נושאים כגון בנית דימוי גוף, חינוך למיניות בריאה החל מגיל הילדות ועד הבגרות, עמדות כלפי מיניות ועוד

2. תיאוריה וכלים ייעוציים למשפחה וזוגיות
מרצה:  מירב שפירא (דוקטורנטית במדעי החברה)
בקורס ילמדו טכניקות קצרות טווח לייעוץ בנושאים ודילמות נורמטיוביות שעימם מתמודדים מתבגרים/ות ובחורים/ות רבים שעוסקים בפיתוח הזוגיות שלהם.
נושאים שילמדו יעסקו בפיתרון קונפליקטים באופן מצמיח, שפות שונות של גברים ונשים, פיתוח שיח רגשי, ועוד.
הטכניקות שילמדו יוכלו לשרת יועצות גם במרחב הבית ספרי בו לעיתים קרובות נתקלות יועצות

2. סוגיות דתיות וערכיות בייעוץ זוגי
 מרצה: הרבנית ד"ר שולמית בן שעיה
הקורס יתן פרספקטיבה לראיית הזוגיות והמשפחה בדור של עולם פוסט מודרני. יעלו נושאים כגון מחוייבות לעולם הלכתי וההשפעה על הזוגיות, וכיצד ניתן לשלב בין התחומים.
זוגיות ומשפחה כחלק מקהילה לעומת אינדיבידואליסטיות ועוד. כמו כן בקורס ינתנו כלים לחינוך לערכי זוגיות ומשפחה בדורנו.

3.  ייעוץ להעצמה ובניה אישית בתקופת הרווקות כהכנה לחיים משפחתיים וזוגיים

מרצה: יעל פוזן
 בקורס ינתנו כלים להובלה של צעירים וצעירות משלב הרווקות לשלב של זוגיות. ינתנו כלים לבחינת עתידו של קשר, מניעת קשר אלים ועוד.

4. ייעוץ זוגי - תיאוריה ופרקטיקום
מרצים: ד"ר ציפי ריין
- קורס המשך מסמטר א  בקורס ילמדו טכניקות קצרות טווח לייעוץ בנושאים ודילמות נורמטיוביות שעימם מתמודדים מתבגרים/ות ובחורים/ות רבים
שעוסקים בפיתוח הזוגיות שלהם. נושאים שילמדו יעסקו בפיתרון קונפליקטים באופן מצמיח, שפות שונות בבית אחד, ועוד