חזון המכללה

מכללת אורות ישראל נוסדה כמוסד לימודי תורני גבוה,
במטרה להכשיר את מיטב התלמידים/ות בוגרי הישיבות, האולפנות של בני-עקיבא ובתי הספר התיכוניים הדתיים,
לתפקידי חינוך והוראה ברמות השונות של מערכת החינוך בישראל, ולמען יבנו את הדור הצעיר ויעצבו את דמותו,
ומתוך כך יטלו את רישומם על דמותה ועל צביונה של החברה במדינת ישראל.

חזון המכללה
הכשרת אישיות חינוכית הממזגת קודש וחול, תורה ומדע, במלאכת ההוראה, בבואת השקפת עולמו של הראי”ה קוק זצ”ל.
יישומו של חזון זה נשען על הצטיינות תורנית, הצטיינות אקדמית והצטיינות פדגוגית, המשולבות זו בזו ונסמכות על מחויבות לתורת ישראל, לעם ישראל  ולארץ ישראל.

דבר נשיא המכללה
אנו במכללת אורות ישראל מאמינים בחינוך ורואים בו את היסוד החשוב ביותר בעם ישראל. מרן הראי"ה קוק זצ"ל, שעל תורתו מבוססת משנתה החינוכית של מכללת אורות ישראל, לימדנו ש"יסוד האומה תלוי ביסוד החינוך", וכי "התיקון בחינוך הוא התיקון בכל". מהי זהותה של מכללת אורות ישראל ומה הם המאפיינים שהיא מבקשת להנחיל לבוגריה?
מאירים את הדרך
למה ללמוד במכללת אורות ? "יש לך זכות להצטרף למכללת אורות ישראל, לבניין ולפיתוח אישי, להוראה ולחינוך תוך הצטיינות תורנית, אקדמית וחינוכית" הרב ד"ר יוחנן קאפח, ראש המינהל האקדמי ובית הספר לתואר שני
על המכללה

מכללת אורות ישראל הינה מכללה אקדמית לחינוך, ציונית-דתית תורנית. המכללה מכשירה מחנכים ומחנכות, מורים ומורות של ילדי ישראל בכל הגילאים.

הלימודים נעשים באווירה משפחתית עם צוות מקצועי המאפשר הכשרה למגוון רחב מאוד של מקצועות: מחשבת ישראל, ספרות, לימודי ארץ-ישראל, מחול, תנ"ך, תושב"ע, אנגלית, חינוך חברתי, גיל הרך, חינוך מיוחד, מתמטיקה, היסטוריה ועוד).

המכללה מקיימת לימודים לתואר B.Ed  המרוכזים בשלשה ימים בשבוע ואשר כוללים לימודי מדרשה ויהדות ברמה גבוהה בצד לימודי המקצועות, מפי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בארץ. במכללה התקבצו ובאו מאות בנות (באלקנה) ובנים (ברחובות) המבקשים לחנך את ילדי ישראל לאהבת עם ישראל וארץ ישראל על פי תורת ישראל.

המכללה מקיימת לימודים לתואר M.Ed בשלשה תחומים: מקרא וספרות חכמים, ייעוץ חינוכי, ניהול וארגון מערכות חינוך.
כן מתקיימים קורסי מנהלים והשתלמויות מגוונות.