הצגת מערכת "אור חדש" בכנס נשיאי המכללות ומנהלי מחלקות חינוך באוניברסיטאות תשע"ט

משדרגים לך את הכיתה!

מכללת אורות ישראל השיקה מערכת מהפכנית בשם "אור חדש" המסייעת למורה, למרצה ולסטודנט לבנות יחידות לימוד בצורה מדויקת לצרכי הכיתה בשיתוף חכמת ההמונים – המורים העמיתים, שיוכלו להוסיף מניסיונם בתהליך בניית השיעור.

המערכת מתייחדת בכך שבתהליך בניית יחידת ההוראה מתבצע תיעוד תהליך פיתוח היחידה והדיון המוביל להתפתחות יחידת הלימוד והתאוריות החינוכיות שמאחוריה.

בסוף התהליך היחידה מאושרת לפרסום על ידי המומחה והנועץ, והיא מתפרסמת במערכת ביחד עם הדיון הפדגוגי שהוביל לבחירת שיטת ההוראה, הכלים להוראה והתאוריה החינוכית שמאחוריה.

"המערכת היא חלק ממרכז תמיכה הוליסטי שישמש את דור ההוראה הבא, שזקוק להבנת התהליך והתאמה אישית יותר ממערכי שיעור מוכנים בסגנון העתק הדבק", אומר הרב ד"ר משה רחימי, דיקן מכללת אורות ישראל וראש בית הספר לתואר שני במכללה, שהיה הרוח החיה מאחורי המיזם.

מערכת "אור חדש" פותחה במכללת אורות ישראל על ידי מספר חברי סגל שהשתתפו בבית המדרש לחדשות הפדגוגית.

המערכת הוצגה  על ידי מר משה חסיד ומר שלמה זלביץ גם בפני ראשי משרד החינוך ביניהם:

אייל רם

איריס וולף

ד"ר לילי רוסו

ד"ר שרה זילברשטרום

גיל חדש

Moshe Hasid launched the revolutionary “Or Hadash” system at Orot Israel College’ s Elkana and Rehovot campuses which helps teachers, lecturers and students build lesson plans in a more precise fashion using the guidance of experienced educators who can comment during the lesson programming process. It enables the development of the process of the lesson planning and incorporates the suggestions of the other teachers.

The lesson plan is presented within the system together with the pedagogic discussion that led to a particular lesson plan and the educational theoretical format.

According to Rabbi Dr. Moshe Rahimi, the Dean of Orot Israel College and Director of the school’s Masters Degree program who supported the initiative, " the system is part of a holistic support center that will serve the next generation of teachers, who need to understand the process and personal compatibility more than the “copy and paste style of ready-made lesson plans.”