מוקד שלב"ר - שילוב הילד החריג בכיתה הרגילה

אנו מאמינים שלימוד התלמיד במסגרת החינוך המיוחד נתפסו כמסגרת זמנית, וניתן יהיה לשלבו ולהביא לקידומו ולהצבתו מחדש בחינוך הרגיל. תכנית ההוראה בהתמחות שלב"ר מכשירה פרחי הוראה דרך התערבות מקצועית רב-תחומית, שיהיו מסוגלים לשלב תלמידים בעלי לקויות בכיתות הרגילות תוך מתן סיוע רב ממדי.
בהתמחות שלב"ר יש אשכול נרחב של קורסים המקנים הכשרה באמצעות שילוב אמנויות, המוסיף נדבך לסטודנטיות בפיתוח משאבים לסיוע ולטיפול בתלמידים בעלי קשיים רב-ממדיים, ויוצר מגוון של ערוצי תקשורת ושיח בדרך יצירתית ורב-כיוונית.
ניתן לשלב את הלימודים עם התמחות נוספת במסלול העל-יסודי.

נושאי הלימוד

הלימודים במכללת אורות ישראל מבוססים על ארבעה תחומים: לימודים תורניים, לימודים כלליים ,עבודה מעשית

ולימודים דיסציפלינריים - קורסים לדוגמא :

בתחומי החינוך המיוחד והמשלב: לקות שכלית והילד החריג, ליקויי למידה, מעבדה לאבחון ולטיפול, לקויות שמיעה וראייה, התפתחות שפה, הספקטרום האוטיסטי ועוד.
בתחום האמנות: מוזיקה ככלי טיפולי, תאטרון בובות, תקשורת וקולנוע, מחול ותנועה ועוד.
בתחום הפסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה התפתחותית, תקשורת בין-אישית, העשרה אינסטרומנטלית, למידה מתווכת ועוד.

הסטודנטיות בהתמחות

מאמינות ביכולת ההשתנות והקידום של הילד המיוחד