קורס מורים חונכים ומלווים שלב א'

אלעד חמיאל
כתובת דוא"ל:
chamielad@gmail.com

כשמורים מתחילים ללמד בשנת הסטאז', הם מגיעים עם הרבה שאלות ולפעמים גם חששות. בגלל הקשיים, לא מעט מורים חדשים נושרים בשנות העבודה הראשונות. כדי לחזק ולמקצע את המורים החדשים, חובה על כל מורה חדש\ה לקבל חניכה ממורה ותיק\ה מטעם המוסד החינוכי. הרבה פעמים החניכה לא מקצועית מספיק, לא באמת נותנת מענה לצרכים של המורה, ונתפסת כעול גם על המורה וגם על החונכים.

הרבה מורים חונכים לא חוו חניכה כשהם התחילו את דרכם המקצועית, ולא יודעים איך לחנוך אחרים. עבור אחרים החוויה נתפסת כמשהו מאד מעיק, קשה ומאתגר, דבר שמונע מהם לייצר חניכה משמעותית. עבור חלקם, המציאות של למידה תחת מגבלות הקורונה מאתגרת בפני עצמה, והם מתקשים לשלב גם חניכה במציאות כל כך משתנה.

אבל חניכה יכולה להיות גם אחרת. משמעותית וממוקדת. מקור ללמידה משותפת גם לחונכים וגם לנחנכים. אפשר ללמוד לתת משוב כך שיהיה משמעותי ומלמד, בלי להיכנס לתחושות רעות של כישלון או חוסר יכולת אישי. שימוש בכלים דיגיטליים דווקא מאפשר לנו הרבה פעמים יכולות חדשות וטובות יותר לחניכה. וכשהחניכה משמעותית, באווירה טובה, כל הצדדים המעורבים – המורים, החונכים, התלמידים ובית הספר – כולם מרוויחים.

כדי לעודד מורים להתמקצע בתחום החניכה- משרד החינוך דורש ממורים חונכים להשתתף בקורס חונכים. מדובר בקורס בהיקף של 30 שעות, מוכר כגמול עם ציון. הקורס מתקיים במסגרת של למידה מהבית, למעט מפגש מסכם שיהיה פרונטלי – במידה ויתאפשר על פי ההנחיות. הקורס מסובסד על ידי משרד החינוך ועולה כ – 65 ₪ לכל הקורס. מורה חונך אמור לקבל גמול חודשי לתלוש השכר בשיעור של תוספת 2.4% לשכר הבסיס לכל סטאז'ר שהוא חונך.

לרישום לקורס החונכים הקרוב שייפתח – נא להיכנס לקישור הבא: https://meyda.orot.ac.il/michlol3/Links/RishumStudentWap/rishum-morim-melavim-1-2019.aspx

מספר המקומות מוגבל.

מפגשים

להלן תאריכי המפגשים המתוכננים:

הקורס מורכב מ-3 מפגשי זום (אחד מהם אולי יהפוך לפרונטלי בקמפוס המכללה - במידת האפשר) ועוד 7 מפגשי למידה עצמאיים מהבית.

תאריכי הקורס:

12/1 מפגש בזום

19/1 מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

2/2  מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

16/2  מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

2/3 מפגש בזום

9/3  מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

16/3  מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

6/4  מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

20/4  מפגש למידה מהבית בזמנכם הפנוי (לא מקוון)

27/4 מפגש סיום - בזום \ פרונטלי