קולות המחול הוא אשנב לשדה המחול בישראל ובעולם. המטרה של קולות במחול הוא לספק לקוראים מבחר מאמרים, פרשנות וניתוח של ההיסטוריה של המחול בישראל, של יצירות מחול נבחרות, וכוריאוגרפים מובילים, כיצד הוא משתלב בהקשר הרחב של עולם המחול, לצד ודיון בסוגיות שונות. המאמרים יוצגו בשפות העברית והאנגלית.
רמב"י – רשימת מאמרים במדעי היהדות – נוסד על ידי ד"ר יששכר יואל בשנת 1966. זוהי רשימה סלקטיבית של מאמרים בתחומים השונים של מדעי היהדות ושל חקר ארץ ישראל ומדינת ישראל. רמב"י מבוסס במידה רבה על אוספי הספרייה הלאומית. המאמרים הרשומים ברמב"י לוקטו מתוך אלפי כתבי עת – בדפוס או בצורה אלקטרונית, ומתוך קובצי מאמרים, באותיות עבריות, לטיניות או קיריליות – וכן מתוך תדפיסים שנשלחים למערכת על ידי החוקרים. המאגר מעודכן מדי יום. עד סוף שנת 2013 נרשמו במאגר כ-350,000 רשומות מתוך כ-21,000 מקורות שונים.
אסיף הינו בימה שנתית מאוחדת לכלל ישיבות הציונות הדתית.
כתב העת יוצא לאור בשני כרכים, כרך הלכתי וכרך אמוני.
אסיף מבקש להיות בית ועד המביא לידי ביטוי את היצירה התורנית הענפה של ישיבות הציונות הדתית, בימה מזמינה ופתוחה לדיונים ומחקרים משמעותיים ויסודיים.
אתר ספר האגדה הוא מיזם משותף לקרן אבי חי ולעמותת סנונית. האתר מלווה את ההוצאה המחודשת של ספר האגדה, שיצא בשנת השבעים לפטירתו של יהושע חנא רבניצקי, שערך את ספר האגדה יחד עם חיים נחמן ביאליק. פרופ' אביגדור שנאן מן האוניברסיטה העברית עדכן את הפירוש, והספר יצא לאור בדצמבר 2015 בהוצאת דביר- כנרת-זמורה-ביתן.
מכון ירושלים למחקרי מדיניות, שהוקם בשנת 1978, הוא מכון מחקר וחשיבה מוביל ומשפיע, המוציא מירושלים תורה חברתית, כלכלית ומרחבית בת קיימא. המכון הוא הכתובת אליה פונים מעצבי מציאות לקידום והגדרת סוגיות מדיניות, בישראל בכלל ובירושלים בפרט. מחקריו ופעילותו של המכון מסייעים למוסדות ולגופים לעצב וליישם מדיניות חדשנית ואפקטיבית, ומביאים את ירושלים על מגוון מרכיביה אל העולם ואת העולם לירושלים. ירושלים מהווה עבור המכון מקור השראה, שדה מחקר, מעבדה ומרחב יעד להשפעה. פיתוח העיר לטובת מגוון תושביה, אוהביה ומאמיניה, חיזוק מעמדה הגלובלי ומינופה עומדים בראש סדר היום של המכון. עשייתו של המכון יוצאת מירושלים למעגלים רחבים יותר בישראל ובעולם וחוזרת אליה, על מנת לתרום לעיר ולתושביה.
פורטל הדף היומי הוקם ב-ג' באלול תשס"ט מתוך מגמה לשמש כבמה מרכזית עבור כל הפרסומים השונים המיועדים ללומדי הדף-היומי. הרקע להקמת האתר היה בעקבות כך שצוות פורטל הדף היומי נחשף בשנים האחרונות, בצד התגברות לימוד הדף היומי, לפרסומים רבים ומגוונים התורמים ומעשירים את לימוד הדף היומי. פרסומים אלו פורסמו באופן מקומי ולכן מרבית ציבור לומדי הדף היומי לא נחשף אליהם. בעקבות כך, צוות פורטל הדף היומי יזם את הקמת האתר מתוך שאיפה שאתר זה יועיל לפרסום מרבי של כל הפרסומים השונים הקיימים. ובכך, כל לומד דף יומי, בכל מקום ובכל זמן, יוכל להיחשף לכל המגוון העצום של הפרסומים השונים.
JSIJ הוא כתב עת אלקטרוני שפיט העוסק בכל תחומי מדעי היהדות והמופץ חינם דרך האינטרנט.
השימוש בפרסום אלקטרוני נועד לאפשר פרסום מאמרים במהירות המרבית ותוך זמינות מרבית לקוראים.
תקוותנו כי השימוש בטכנולוגיה חדישה זו יאפשר בשלבים מאוחרים יותר חיפושים משוכללים, קישוריות וכדומה.
JSIJ כולל מאמרים בעברית ובאנגלית. המאמרים מתפרסמים כקבצי Word ו-PDF.
באלול תשי"ג (1953) קיבלה הכנסת את חוק המוסד העליון ללשון העברית, והונח בו היסוד לפעולת האקדמיה ללשון העברית, ממשיכת דרכו של ועד הלשון העברית. בכסלו תשי"ד החלה האקדמיה בפעולתה.
ואלו הן מטרותיה של האקדמיה ללשון העברית, שנקבעו בתקנון האקדמיה:
א. לעשות לכינוסו ולחקירתו של אוצר הלשון העברית לכל תקופותיה ושכבותיה.
ב. לעשות לחקירת מבנה הלשון העברית, תולדותיה וגלגוליה.
ג. לכוון את דרכי התפתחותה של הלשון העברית לפי טבעה, לפי צרכיה ואפשרויותיה בכל תחומי העיון והמעשה, באוצר המילים, בדקדוק, בכתב, בכתיב ובתעתיק.
ד. לפעול לשמירת מעמדה של העברית, להעלאת קרנה ולידיעת תולדותיה בקרב הציבור.
מפעל Hebrewbooks.org במתכונתו המקורית נוסד במטרה לשמר את הספרים והחיבורים התורניים שיצאו לאור ברחבי ארה"ב בשנים עברו, ואינם זמינים כיום להדפסה ו/או להפצה. רבנים רבים תושבי ארה"ב חיברו ספרים וחיבורים שונים בשנים המוקדמות של המאה העשרים, אך במהלך השנים שחלפו מאז פטירתם, נשכחו אף חיבוריהם פרי עבודתם הקדושה.
נכון להיום, הרחבנו את תחום פעילותנו, מטרתנו כיום היא להכיל במסגרת זו את כל ספרי הקודש שהודפסו במהלך השנים. ב - Hebrewbooks.org תוכלו לצפות ואף להדפיס את הספר בשלמותו באופן מקוון.
פורטל הדף היומי הוקם ב-ג' באלול תשס"ט מתוך מגמה לשמש כבמה מרכזית עבור כל הפרסומים השונים המיועדים ללומדי הדף-היומי. הרקע להקמת האתר היה בעקבות כך שצוות פורטל הדף היומי נחשף בשנים האחרונות, בצד התגברות לימוד הדף היומי, לפרסומים רבים ומגוונים התורמים ומעשירים את לימוד הדף היומי. פרסומים אלו פורסמו באופן מקומי ולכן מרבית ציבור לומדי הדף היומי לא נחשף אליהם. בעקבות כך, צוות פורטל הדף היומי יזם את הקמת האתר מתוך שאיפה שאתר זה יועיל לפרסום מרבי של כל הפרסומים השונים הקיימים. ובכך, כל לומד דף יומי, בכל מקום ובכל זמן, יוכל להיחשף לכל המגוון העצום של הפרסומים השונים.
הפרויקט כולל שבעה כרכים המקיפים את כל התלמוד, על פי סדר הדף היומי עם תוספות, איורים, סיפורים, דמויות וסרגל היסטורי. הכרכים מותאמים ללימוד משותף של הורים, מורים וילדים בבית, בבית הספר ובקהילה.
אוקימתא הוא כתב-עת מקוון המתמקד בספרות חז״ל וכולל גם מאמרים העוסקים בהיבטים אחרים של ההיסטוריה של היהדות בשלהי העת העתיקה ותרבותה (כגון פיוט, טקסטים מאגיים, אמנות, כתובות) וכן בהתקבלותה של הספרות התלמודית בתקופות מאוחרות יותר, מימי הביניים ועד לעת החדשה. אנו מקבלים בברכה מגוון שיטות וגישות לתחום.
התלמוד הירושלמי ריתק אותי שנים רבות; יש בו פשטות, צמצום המכיל מרובה, ראשוניות ואותנטיות – כל אלו משכו אותי, ואט אט נרקם בי הרעיון לבחון את אגדות הירושלמי ולהציגן בתבנית ביקורתית, בדרך אשר תאפשר למתעניין, ללומד ואף לחוקר המתחיל הבנה ולימוד בסיסיים ראויים, תוך מתן כלים להעמקה בחקר האגדה ובמשמעותה.
אתר "גיליונות נחמה" החל לפעול ברשת האינטרנט בשנת 2008 מתוך צורך לשמר ולהנגיש את שיטת הלימוד והעיון בתנ"ך של פרופ' נחמה ליבוביץ ז"ל. האתר מאגד בתוכו את כל הגיליונות לעיון בפרשת השבוע, הגיליונות לעיון בהפטרות ובנביאים, עלוני ההדרכה ודפי התשובות שנכתבו ע"י נחמה. מלבד כל אלה, מציע האתר ללומדים חומרי הוראה והדרכה כלליים מפרי עטה של נחמה וכן קבוצת לימוד אינטראקטיבית ("פורום") שמאפשרת להמשיך את הלימוד והעיון בדרכה.
הפ"י הוא הגוף הראשון (נוסד 1959), ובמשך שנים רבות הגוף היחיד שאיגד ומאגד בתוכו את מרבית הפסיכולוגים בישראל.
מטרותיה של הפ"י הן לדאוג למעמד הפסיכולוגיה ולקידום מעמדו המקצועי של הפסיכולוג בארץ, ומאז היווסדה השקיעה בפיתוח קריטריונים להגדרה ולהתמחות מקצועית בענפים השונים של הפסיכולוגיה שבמשך השנים התגבשו למבנה של חטיבות פסיכולוגיות מקצועיות במסגרת הכוללת של הפ"י.
באתר החדש תוכלו למצוא מגוון שירותים לפסיכולוגים, סטודנטים, מתמחים ולקהל הרחב.
"טיפול באמנויות: מחקר ויצירה במעשה הטיפולי" הינו כתב-עת אקדמי שמטרתו להציג מאמרים מקוריים בעברית ובאנגלית אשר יוסיפו לידע הקיים בתחום הטיפול באמנויות בארץ ובעולם.
יתקבלו לפרסום מחקרים איכותניים, מחקרים כמותניים ומחקרים מבוססים-אמנויות (arts-based studies), תיאורי מקרה מעוגנים בתיאוריה, סקירת ספרות מחקרית, מאמרים תיאורטיים ומאמרי הגות. כמו כן, יתקבלו תגובות לספרים בתחום שפורסמו בארץ ובעולם, הצגת תקצירים של מאמרים חשובים שפורסמו בעולם, מידע לגבי כנסים רלוונטיים בארץ ובעולם ודיווח על עבודות תיזה ודוקטורט שהושלמו בארץ.
מאגר המבואות שלפניכם הינו מאגר ראשון מסוגו של אוטוביוגרפיות אודות השואה שנכתבו בידי רבנים ניצולי שואה משנת 1939 ואילך. העבודה עליו החלה בשנת תשס"ד, והגרסה שלפניכם היא גרסה חדשה, עשירה ומעודכנת.
החומר ההיסטורי במאגר זה נכתב במקורו כמבוא לספרי קודש בתחומים שונים. מטעמים שונים, הכותבים בחרו שלא לרשום את הדברים כיצירה בפני עצמה, אך למרות זיקתם אל הספר, הם עומדים גם בפני עצמם ומהווים מקור מידע חשוב בנושא השואה.
במאגר זה נאספו והוקלדו כל המבואות הרבניים הכוללים אוטוביוגרפיות של מחבריהם מימי השואה. למעיין נתנו כלים שיקלו על דרכים לנגישות אל החומר: הטקסטים המלאים, שחלקם נדירים ובלתי ניתנים להשגה, תקציר המבוא, ביוגרפיה קצרה של המחבר, ומנגנון חיפוש רחב.