התמחות גן רגיל והרחבה לכיתות א-ב

טלפון:
כתובת דוא"ל:

גננות (לידה עד גיל שש) גן עם אפשרות להרחבה לכיתות א–ב

בהתמחות גן והרחבה לכיתות א–ב מכשירים מחנכות גננות, לילדים מלידה עד גיל שש, וכן מחנכות מורות, לכיתות א–ב. הלימודים בהתמחות מכשירים את הסטודנטית להיות מחנכת בגני ילדים ובכיתות א–ב, המסוגלת לזהות ולהיענות לצרכים של ילדים, הן כפרטים בתוך קבוצה הן בקבוצה כולה.
הסטודנטית בהתמחות זו תלמד את תכנית לימודי המסלול לגיל הרך, ונוסף על כך תלמד קורסים ייחודים להוראה בבית הספר. קורסים אלו עוסקים בדרכי הוראת הקריאה, הכתיבה והמתמטיקה של כיתות א–ב ובדרכים לניהול כיתה.
הלימודים העיוניים משולבים עם התנסות מעשית במסגרות חינוכיות לגיל הרך ובבית הספר.
הלימודים נמשכים ארבע שנים ומקנים תואר אקדמי ראשון (B.Ed.) ותעודות הוראה לגיל הרך ולכיתות א–ב. בשנה הרביעית הסטודנטית משתלבת בעבודה, בגן הילדים או בבית הספר במקביל ללימודים, במסגרת ההתמחות.

הלימודים האקדמיים כוללים:

הלימודים במכללת אורות ישראל מבוססים על ארבעה תחומים: לימודים תורניים, לימודים כלליים ,עבודה מעשית

ולימודים דיסציפלינריים - קורסים לדוגמא :

תאוריות בתחומי הפסיכולוגיה והחינוך.
קורסי יהדות המתמקדים בנושאים ספציפיים הקשורים להוראה בגיל הרך.
תחומי דעת: טבע, חשבון, ספרות ילדים, מוזיקה, תנועה ואמנות.
ההתנסות המעשית מאפשרת היכרות עם מסגרות חינוכיות מגוונות, התנסות בשיטות הוראה שונות, צפייה במחנכים בעלי ותק וניסיון ובעיקר הכרת דרכי הפעילות והלמידה של ילדים. ההתנסות כוללת פעילויות עם יחידים, עם קבוצות קטנות ושיעורים מלאים ההדרכה ניתנת באופן פרטני וקבוצתי.

נושאי הלימוד

דרכי הסתכלות וקידום חשיבה בילדים בגיל הרך.
ניהול גן ומשמעת.
ביבליותרפיה בגיל הרך .
תנועה ומוזיקה בגיל הרך.
תאטרון ככלי חינוכי ותאטרון בובות בגיל הרך.
הבעה בחומרים, היכרות עם פסיכודרמה.

הסטודנטיות בהתמחות

יודעות להפעיל שיקולי דעת מקצועיים, סקרניות ויצירתיות.
מסוגלות לעבוד במסגרת גדולה תוך התייחסות לצורכי היחיד.