מורות וגננות חדשות - אופק חדש

תמיד יהיו ההרפתקנים בתחום החינוך שרוצים לפרוץ מעבר לגבולות האפשר ומונעים על ידי אמונה נלהבת במה שהוראה בבית ספר צריכה ויכולה להיות.
( פרופ' טים ברייטהאוס, לונדון)

הפיתוח המקצועי בדרגות הגבוהות יכול לעזור ולתת השראה לכל אחד לנסות לעשות כמותם ולפלס לו דרכים משלו כדי לעודד ילדים ובני נוער לממש חלק גדול מהפוטנציאל הטמון בהם.
העיקרון העומד בבסיס הפיתוח המקצועי הוא להביא את המורים לידי התמחות בלמידה רפלקטיבית ברמה גבוהה על תהליכי הלמידה, ההוראה והיישום בכיתה ובבית הספר, והנעתם לנסות יוזמות ומחקרים חינוכיים. מהלך ההתפתחות המקצועית בכל אחת מהדרגות נשען על יסודות רפלקטיביים, על למידה בקבוצת עמיתים ועל למידה עצמית.
פיתוח תכניות הלמידה לקראת כל דרגה מבוסס על התפיסה שההתפתחות מדרגה לדרגה מעמיקה ומרחיבה את הידע והמומחיות של המורה.

במסגרת הלימודים האקדמיים המהווים את התשתית התיאורטית של התוכנית לומד המורה "כלי עבודה" להטמעת תהליכים חינוכיים בביה"ס והערכתם. מטרת הליווי לגשר על הפער בין הרקע התיאורטי למעשה החינוכי .
מנהלי בתי הספר יהיו פעילים בתהליך ויסייעו למורים המתמחים בדרגות השונות בהליך ייזום יזמות ורעיונות חינוכיים ובשלבי יישומם בבית הספר או בבתי ספר אחרים. כמו כן יתרמו מתחום הידע הנצבר שלהם לטובת המורים המתמחים בדרגות אלה.

מורים חדשים בקמפוס אלקנה

קורס מורים חדשים באלקנה מיועד למסיימות שנת ההתמחות בהצלחה.
ומהווה קורס חובה על מנת להתקדם בדרגות ברפורמות אופק חדש ועוז לתמורה.
הקורס מונחה ע"י מיטב המרצים המנוסים בתחום הכניסה להוראה ועוסק במתן כלים לעבודה, מגוון דרכי הוראה, תכנון לימודים ,תקשורת: מורה-הורה-תלמיד-צוות-הנהלה, השתלבות בעבודה ומהווה מקור תמיכה במורה בשנתו הראשונה/שניה.

היקף הקורס 30 שעות
בשנה"ל תש"ף יפתחו במכללה באלקנה קורסים למורים חדשים (הקורס יפתח בתחילת חודש 11/19 )
ביום ד' בן השעות: 16.00-19:45
במהלך השנה יתקיימו 7 מפגשים בני 4 שעות אקדמיות כל מפגש, ועוד מפגש וירטואלי.
בנוסף כל מורה חייב בליווי 20 שעות בבית הספר או בגן.

בין המרצים: יעודכן בהמשך

סיימת את שנת ההתמחות בהצלחה? יישר כח!!

ועכשיו- נא הרשמי ל פיתוח מקצועי חובה לעובדי הוראה חדשים

בשנה שלאחר ההתמחות, עליכם להירשם לקורס חובה המיועד לעובדי הוראה חדשים, והוא כולל מפגשים קבוצתיים וליווי אישי. הקורס מיועד רק למי שעוסק בהוראה באותה השנה.

היקף הקורס: 30 שעות. מוכר לקידום במתווה הפיתוח המקצועי. בנוסף, 20 שעות ליווי אישי.

קורס זה הוא חובה לעובדי הוראה חדשים, לצורך קידום בדרגות. יש לתאם עם המנהל/המפקח את בחירת המלווה. המלווה יכול להיות החונך משנת ההתמחות.

עובד הוראה חדש המשתלב במסגרת נוספת לפיתוח מקצועי, בהשתלמות מוסדית על פי בקשת מנהל/מפקח, יוכרו לו עד עוד 30 שעות נוספות.

הירשמו לקורס מורים חדשים במכללה בקישור הבא:

תאריכי המפגשים לקורס מורות וגננות חדשות תש"ף:

6/11/19       ח' בחשוון

27/11/19     כ"ט בחשון