ביקור מיוחד בבית הרב קוק בירושלים

במסגרת מסלול מקרא וספרות חכמים, התקיים סיור מיוחד בבית הרב קוק בירושלים

במסגרת מסלול מקרא וספרות חכמים בתכנית תואר שני במכללת אורות ישראל- קמפוס אלקנה, התקיים סיור מיוחד בבית הרב קוק בירושלים.

את הסיור העביר הרב אברהם טייץ- המנהל החינוכי של בית הרב.

המשתתפים שמעו על פועלו הרב והנהגתו של הרב קוק והשפעתו על הזהות היהודית של הישוב המתחדש בא"י,

ונחשפו למוצגים מקוריים הנמצאים בבית מתקופת הרב קוק ובתוכם ספרי תורה מיוחדים שניצלו ממאורעות תרפ"ט בחברון וספרי תורה קטנים מאוד שאחד מהם היה במסע הרבנים למושבות בשנת תרע"ד.

הרב יוחנן פריד- י"ור בית הרב, הרצה על תכניות הלימודים המיוחדות שתוכננו לתלמידי ישיבת מרכז הרב ע"י הרב הנזיר, שמלבד לימודי תלמוד ומחשבת ישראל כללה גם העמקה בלימוד מקרא, חקר המקרא, והפילוסופיה.

את הביקור המיוחד יזם ואירגן הרב ד"ר יוחנן קאפח- דיקן אקדמי וראש בית הספר לתואר שני, שסיכם את חוויות היום ודיבר על חשיבות הגברת לימוד התנך ולימודו המעמיק והמסודר.