You must have Javascript enabled to use this form.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים
השאירו פרטים
לחצו כאן לדילוג לתוכן המרכזי בעמוד זה
נלחמים על הבית-כרם שלום
גלגולו הראשון של הקיבוץ השוכן במשולש הגבולות ישראל-רצועת עזה-מצרים, היה זמן קצר לפני מבצע סיני בשנת 1956 כאשר הוקם במקום קיבוץ על ידי גרעיני נח"ל דתיים. תחילה נקרא המקום כרם אבשלום על רקע עברות שמו הערבי של המקום כרם אבו סאלם. לאחר זמן מה עבר הקיבוץ לרשות אנשי "הקיבוץ הארצי" ותנועת שומר הצעיר ושמו שונה לכרם שלום.
במהלך שנות השישים והשבעים היה הקיבוץ אחד המעוזים הידועים של השמאל הישראלי וחבריו ניסו לשחזר את רוח השמאל האידיאולוגי של ראשית המאה העשרים. בעיות בטחון קשות ליוו את המקום לאורך כל שנות קיומו, אולם מה שהכריע את גורל הקיבוץ היו דווקא בעיות חברתיות וכלכליות שהביאו להתפרקותו בשנת 1995.
במשך שנים ארוכות נעשו נסיונות רבים ליישב מחדש את כרם שלום כמרכז סמינרים, מרכז קליטה או מרכז הכשרה לתנועות נוער אולם הם לא החזיקו מעמד. הישועה הגיעה בשנת 2017 כאשר גרעין משפחות מעורב של דתיים, ברובם יוצאי ההתיישבות ביהודה ושומרון יחד עם בני קיבוצים חילוניים ותושבי המקום הוותיקים החליטו להפוך את כרם שלום לקהילה מעורבת הנותנת מקום לכל הקבוצות.
כרם שלום הפך להיות סוג של מופת לחיים משותפים. אנשיו ,שסבלו כמעט באופן יום יומי משכניהם העזתים הקימו מערכות חינוך וחיים קהילתיים משותפים שאפשרו את החיים ביחד, בד בבד עם מתן האפשרות לדתיים ולחילוניים לחיות בהתאם להשקפת עולמם.
שלושים וחמש משפחות ולהם קרוב למאה ילדים היו בכרם שלום בבוקר שמחת תורה תשפ"ד. אל מול קרוב למאה מחבלים שהסתערו על הקיבוץ עמדו תשעה מחברי כיתת הכוננות, וארבעה חיילי צה"ל שהצליחו לחבור אליהם למרות חסימת הכבישים באזור. בקרב גבורה שנמשך למעלה משש שעות מנעו המגינים מהמחבלים לפרוץ לקיבוץ ולטבוח בתושביו. שניים מהלוחמים עמיחי וייצן וידידיה רזיאל הי"ד נפלו בקרב. כוחות צה"ל שחברו למגינים לקראת שעות הצהריים הצליחו לחסל עוד עשרות מחבלים שהתכוונו להסתער על הקיבוץ.
תושבי כרם שלום השוהים בימים אלו באילת ממתינים לשוב לביתם ולחדש אותו בעוצמה גדולה יותר כסמל לנחישות הציונית ולאחדות ישראל.