You must have Javascript enabled to use this form.
מתעניינים בלימודים?
השאירו פרטים
השאירו פרטים
לחצו כאן לדילוג לתוכן המרכזי בעמוד זה
לימודי ההתמחות בלשון העברית עוסקים בתולדותיה של שפתנו ובתהליכים שפקדו אותה מן העברית המקראית ועד העברית בת-זמננו. אנו מתעניינים בשאלות כמו מה מאפיין את העברית מצד ההגייה, המשקלים והתחביר, אילו שינויים חלו באוצר המילים, כיצד הושפעה לשוננו מן השפות השמיות הקרובות לה, וכיצד השפיעה היא עליהן.
שתי מטרות עיקריות לה להתמחות בלשון: מטרה עיונית ומטרה מעשית. במישור העיוני מגמת הלימודים היא להעשיר את השכלתם הבלשנית של תלמידינו ולהראות להם את יופיה של לשוננו המורכבת והמרתקת. כיאה למכללה אקדמית תורנית, העיסוק בעברית של בית הכנסת ובית המדרש תופס מקום חשוב: הקריאה המסורתית במקרא, בתפילה ובספרות חז"ל נידונת דרך שיטה ברבים מן הקורסים. במישור המעשי אנו שואפים להצמיח מורים מקצוענים וחדורי אהבה לשפה העברית. כידוע, מקצוע הלשון אינו מן הקלים בבית הספר. לכן במרבית הקורסים, במיוחד באלו הנוגעים במישרין לנושאי הלימוד בבית הספר, ניתנת תשומת לב מיוחדת לקשיים הצפויים לעלות מול התלמידים בכיתה, ומוצעות דרכים ללמד את החומר הנידון באופן בהיר ומעניין.
א. מסלול על יסודי (ז'-י') - דו חוגי: חינוך הוראה ולשון (נלמד במשך 3 שנים) בשילוב הרחבת הסמכה להוראת תלמוד (בחירה).
ב. מסלול על יסודי (ז'-י') - דו חוגי: הוראת לשון + הוראת תלמוד/תנ"ך (נלמד במשך 4 שנים).
1. הלימודים מתקיימים בימי שישי בין השעות 13:00-8:30 + 12 ימים מרוכזים בבין הזמנים בין השעות 19:00-09:00.
2. התנסות מעשית בהוראה מתקיימת כ- 6 שעות בשבוע, ביום נוסף באמצע שבוע במשך שנה, החל מהשנה השנייה ללימודים במשך שנתיים בהתמחויות הנבחרות + שנה נוספת של התנסות בסוגיות חינוכיות.
3. בנוסף ישנם קורסים מתוקשבים הנלמדים מהבית דרך מערכת ה"מודל" שבאתר המכללה.
זכאות לתעודת בגרות+ מבחן פסיכומטרי בציון משולב 540 לפחות, בציון משולב 525- 539 נדרשים לבצע מבחן מסיל"ה ולעבור בציון 5.5 לפחות כדי להתקבל.
פטור מפסיכומטרי יינתן למועמדים בעלי תעודת בגרות איכותית הכוללת: ממוצע בגרות 92 ו 4 או 5 יח"ל אנגלית ומקצוע בגרות נוסף 5 יח"ל.
תלמידים שאינם עומדים בתנאי קבלה, נדרשים לבצע מבחן מסיל"ה ולעבור בציון 5.5 לפחות כדי לאפשר כניסתם לדיון בוועדת חריגים.
שכ"ל אוניברסיטאי כ-11,653 ש"ח (לאחר הנחת שיפוי)
אגרות ותשלומים נלווים 420 ש"ח
דמי הרשמה (בשנה הראשונה) 250 ש"ח
(הסכומים המצוינים עפ"י שנה"ל תשפ"ה וצמודים למדד ויתעדכנו בכל שנה ושנה בהתאם להנחיות משה"ח והמל"ג).
שירות הסעות הלוך חזור בימי למידה פרונטאליים מרחבי הארץ בתשלום של 250-1000 ש"ח לשנה (בהתאם לתעריף המופיע בחוזר שכ"ל, הפעלת ההסעות תלויה במינימום נרשמים).
מלגות לזכאים:
הלוואה מותנית לסטודנטים לתואר ראשון בהוראה למתמחים במקצועות המועדפים בסך של 5,800 ש"ח לשנים א'-ג'*.
מלגה מכללתית.
מלגת מפעל הפיס**.
מלגת דיקן.
* הזכאות לקבלת הלוואה מותנית נקבעת ע"י משרד החינוך ועל פי הקריטריונים המופיעים בחוזר המערך המסייע של המשרד. אי זכאות לקבלת הלוואה מותנית אינה פוטרת מתשלום שכר לימוד.
**המלגה מיועדת לסטודנטים הזכאים להלוואה מותנית ממשרד החינוך בתמורה לשעות התנדבות. בתחילת שנת הלימודים משרד החינוך יוציא הודעה מסודרת על תחילת ואופן הרישום. המלגה מותנית בתקצוב ע"י משרד החינוך.
אפשרויות מימון:
קרן שכ"ל:
למכללה הסדר עם קרן שכ"ל המאפשר לכם לקבל הלוואה לסיוע בתשלום שכר הלימוד בתנאים ייחודיים לסטודנטים ובריבית מסובסדת ע"י המכללה. הסדרי המימון כפופים לתקנון המופיע באתר ובאישור המכללה והמוסד הפיננסי. מספר המכסות מוגבל.
לפרטים ולמימוש ההלוואה: www.sachal.co.il ,03-9635856
מל-go:
מלגת מל-go! של המועצה להשכלה גבוהה מעניקה מלגות שכר לימוד לסטודנטים לתואר ראשון ובמכינות הקדם אקדמיות על בסיס קריטריונים סוציו אקונומיים. על מנת להגיש בקשה למלגה יש להיכנס לאתר האינטרנט בכתובת: https://www.cua.org.il. לשאלות ובירורים יש לפנות לדוא"ל taldor@milgo@taldor.co.il או למוקד הטלפוני 03-9298705
מלגת פר"ח: מיועדת לסטודנטים לקראת לימודי תואר, הלומדים באוניברסיטאות והמכללות האקדמיות ובמכללות ובסמינרים להכשרת מורים (שבאישור משרד החינוך). המלגה ניתנת בתמורה לחונכות אישית פעמיים בשבוע, שעתיים בכל פעם. או חונכות קבוצתית כפעם בשבוע, 4 שעות (תלוי פרויקט). לפרטים ועל מנת להגיש בקשה למלגה יש להיכנס לאתר האינטרנט בכתובת: https://www.perach.org.il
מגוון מלגות: המכללה מציגה באתר האינטרנט שלה לנוחיות הסטודנטים רשימה ופרטים של מגוון מלגות לקהלי יעד שונים מקרב הסטודנטים.
לקביעת פגישת ייעוץ / ראיון קבלה יש לפנות למזכירות הרישום במייל: [email protected]
או בטלפון: 08-9485620 (למעט ימי ה') וואטס אפ 052-400454