מוקד קס"ם - קשיים סנסו-מוטוריים

ד"ר אביה גוטמן
052-3938551

קשיים סנסו-מוטוריים (תחושתיים-תנועתיים) הם ליקויים הגורמים לקשיים התפתחותיים, כגון ליקויים במוטוריקה גסה ועדינה, חציית קו אמצע, התמצאות במרחב ועוד. לקשיים אלו השפעה ניכרת על תהליכי למידה וחשיבה, מרכישת מיומנויות תפקודיות בגיל הרך ועד ללמידה אקדמית של מיומנויות קריאה, כתיבה וחשבון בגיל בית הספר.

במוקד קס”ם מושם דגש על היבטים טיפוליים בגישות שונות: מהתחום הסנסומוטורי בריפוי בעיסוק המתאימים להוראה ובהנחיה של מרפאה בעיסוק במסגרת העבודה המעשית, דרך הוראה מתקנת של תלמידים עם ליקויי למידה ולימודי תעודה בהידרותרפיה בשיתוף עם המרכז ההתפתחותי “בית איזי שפירא” ברעננה.

בהתמחות קס”ם יש אשכול נרחב של קורסים מתחומי המדעים, המוסיפים נדבך חשוב לסטודנטיות בהבנה של תהליכים מוחיים-גופניים ולהבנת המערכת הסנסומוטורית, לצורך טיפול והוראה של תלמידים בעלי קשיים רב-ממדיים, ויצירת מגוון ערוצי תקשורת עם הצוות הרב-מקצועי בבית הספר שמלמדים ילדים בעלי קשיים סנסו-מוטוריים.

נושאי הלימוד

בתחומי החינוך המיוחד: פסיכולוגיה, לקות שכלית והילד החריג, לקויות מורכבות, ליקויי למידה, ליקויי שמיעה וראייה, התפתחות שפה, מוזיקה, תאטרון בובות, הכשרה מעשית בהדרכת מרפאה בעיסוק.
בתחומי המדעים: אנטומיה, פיזיולוגיה, ליקויים במערכת התנועה, התפתחות סנסורית נורמלית ואבנורמלית, הידרותרפיה.

הסטודנטיות בהתמחות

רואות בהוראת הילד המיוחד אתגר ערכי ויהודי-דתי.
בעלות מוטיבציה ורצון לסייע לילדים עם קשיים התפתחותיים.
בעלות יכולת הוראה עם כלים ייחודיים.