מחנכים באמונה - חברים מקשיבים

"חברים מקשיבים" הוקם בשנת 2000 על ידי הרב יוני לביא, אז תלמיד ישיבת "מרכז הרב", בשיתוף עם קבוצת בחורים מהישיבה שהיו בקשר עם חבר'ה מישיבות תיכוניות והגיעו למסקנה שחסר מקום שיהיה אפשר בו לברר שאלות בענייני אמונה, צניעות, הלכה, התלבטויות אישיות וכדומה.

הבחורים החליטו לתת מענה לצורך זה והקימו קו טלפוני מיוחד למטרה זו. בני נוער מתלבטים יכולים להתקשר, כאשר מן העבר השני של הקו עונים לשאלותיהם מתנדבים, תלמידי ישיבות גבוהות, ומנסים לברר יחד אתם את כל הנושאים הללו. בכך הם מאפשרים לכל מי שרוצה לשאול, להתייעץ ולהעמיק – לעשות זאת. יוזמתם זכתה לברכתו של ראש הישיבה הרב אברהם שפירא זצ"ל.
במהלך השנים הפעילות התרחבה וקבוצת המשיבים התרחבה גם היא. כיום היא כוללת כמה עשרות גברים ונשים צעירים בשנות העשרים לחייהם, העוסקים בכך בהתנדבות מלאה. בכל יום יש כארבעים איש המשיבים לשאלות בטלפון וכשני שליש מן השאלות מגיעות גם בדוא"ל. תשובות שיכולות להביא תועלת לבני נוער אחרים מתפרסמות באתר (תוך השמטת כל פרט מזהה, כמובן). כמו כן ניתן לשאול שאלות ישירות מתוך האתר. גיל הפונים נע בין 12 ל-20, יותר ממחצית הפניות הן של בנות.
באתר האינטרנט מתפרסמות אלפי תשובות במגוון נושאים (אמונה, תורה ומצוות, הלכה, צניעות, בינו לבינה, גאולה, צבא ושירות לאומי, הדרכה וכדומה). באתר מתפרסמות כחצי מסך כל התשובות שנכתבו והשאר נשלחות אישית לשואלים. אנשי "חברים מקשיבים" מנהלים גם את "פורום אמונה" באתר "כיפה", שם מתקיימים דיונים בענייני אמונה מדי ערב. כולם מוזמנים להשתתף.
כיצד מתקשרים?
הקו הפתוח "חברים מקשיבים" טל' 1599-5000-54 (ימים א'–ה', משעה 21:00 עד 1:00 בלילה), ת"ד 2164 שוהם 60850, דוא"ל[email protected] או דרך האתר http://www.makshivim.org.il/ask.asp

צורן, עמליה
דוא"ל: