מחנכים באמונה - "לאורו נלך"

המרכז החינוכי להתנדבות של "לאורו נלך" החל את פעילותו בשנת 2003 במטרה להביא להשתלבותם של בני נוער ובוגרי תיכון במגוון מסגרות התנדבותיות.

העמותה פועלת לפיתוח ערכי ההתנדבות והמנהיגות בקרב בני הנוער בישראל כדי לגשר על פערים בחברה הישראלית, לחזק תחושות של שליחות ונתינה ולעודד ביצוע פעולות התנדבות איכותיות.
בבסיס פעילותו של ארגון "לאורו נלך" עומדת מורשתו של הרב משה צבי נריה זצ"ל, אבי דור "הכיפות הסרוגות", אשר חינך דורות רבים לעשייה, למעורבות וללקיחת אחריות על הנעשה בקהילה, בחברה ובמדינה. הארגון אשר החל את פעילותו עם כארבעים מתנדבים בלבד, מונה כיום למעלה מ-4,500 מתנדבים אשר מושיטים יד חמה ומחבקת לאנשים הזקוקים לה ותרמו עד כה מאות-אלפי שעות התנדבות ברחבי הארץ. הארגון מחבר בין מוסדות חינוך ובני הנוער הלומדים בהם (בעיקר שמיניסטים) ובין אוכלוסיות חלשות הזקוקות לסיוע, לטיפוח וליד תומכת. הארגון מסייע לנערים לגלות את יכולתם לתת ואת צימאונם לעשייה, מתוך הכרה כי נוער העסוק בנתינה משמעותית יגלה גם בעתיד אכפתיות ומעורבות בנעשה בחברה הישראלית וייקח חלק מהותי בעיצוב דמותה וזהותה.
הארגון מכשיר מדריכים המלווים ותומכים בכל שלבי ההתנדבות ומפעיל רכזים וצוותים מקצועיים היכולים להגיש סיוע בכל בעיה העולה במהלך הפעילות. תלמידי כיתות יב המשתתפים בפרויקט עוסקים במגוון פעולות התנדבות: הם משמשים "אחים בוגרים" לתלמידי בתי ספר יסודיים ועוזרים להם בתחומי לימוד שבהם הם מתקשים. השמיניסטים עוסקים גם בטיפול בקשישים הכולל ביקור בבתיהם, פעילות תרבותית משותפת, שיפוץ וצביעת בתים, דאגה והתעניינות בחייהם. קיימת גם פעילות למען משפחות נזקקות: חלוקת מזון, סיוע בבתי תמחוי ופעילות במרכזי ביגוד לנזקקים, פעילות בתחומי קליטת עלייה, ופעילות התנדבותית עם אנשים וילדים בעלי צרכים מיוחדים.
ארגון "לאורו נלך" נמצא בתכנית הליבה של מעורבות חברתית במינהל חברה ונוער ופועל בשיתוף עם משרד החינוך.
לעיון נוסף: